Duurzaamheid

Duurzaamheid

Samen met onze medewerkers dragen we ons steentje bij aan een duurzame en gezonde samenleving. We evalueren doorlopend hoe we onze arbeid, transport en warehousing duurzamer maken – en zetten stappen op dat gebied.

Arbeid
Onze arbeidsprocessen richten we graag duurzaam en verantwoordelijk in. Een SMETA-audit stelt jaarlijks vast of wij op de meest duurzame wijze met onze eigen medewerkers omgaan (toepassing arbeidsrecht, veiligheid, correcte en tijdige salarisbetaling).
Daarnaast is The Greenery Logistics convenant-member van Initiatief Duurzame Handel. Zo borgen we dat we alleen zaken doen met leveranciers die aantoonbaar duurzaam met hun medewerkers omgaan.

Warehousing & transport
De (daken van) onze distributiecentra  zijn uitgerust met meer dan 10.000 zonnepanelen. Daarmee wekken we energie op voor onze technische installaties, reachtrucks en koeling. En door een sterke focus op de optimale beladingsgraad van onze vrachtwagens besparen we kilometers én brandstof. De energie die vrijkomt bij het rijden wordt hergebruikt, zoals voor de koeling van onze aanhangers.

Verpakkingen
Op het gebied van verpakkingen neemt de vraag naar duurzame – zoals kartonnen – verpakkingen toe. Wij zijn specialist in het toepassen van duurzame verpakkingen binnen de AGF. We denken én ontwikkelen graag mee met onze klanten. Daarom beschikken we over een breed assortiment aan verpakkingsmachines die behulpzaam zijn bij het toepassen van duurzame verpakkingsmaterialen.

In samenspraak met één van onze klanten ontwikkelden we een nieuwe kiwi-productielijn die de vruchten 100% recyclebaar verpakt – tot wel 70 verpakkingen per minuut.
En door de handen ineen te slaan met één van onze leveranciers van kunststof schalen verwerken we in het kader van het POP-project bijna 4 miljoen plastic drinkflessen tot nieuwe kunststof verpakkingsschalen. Drinkflessen die anders in de zeeën rond de Indonesische eilanden terecht waren gekomen.

Meer weten over de verduurzaming van onze keten?

Emmy Marijnsen

Emmy Marijnsen

Logistiek Accountmanager
+31 615 085 832